Orgelbouw

Computer of machine kunnen de menselijke creativiteit en de meesterhand niet vervangen, die bij een ambacht doorslaggevend zijn.

Met zijn nauwkeurigheid en veelzijdigheid kan een computergestuurde CNC-machine echter wel het productieproces in dit ambacht in belangrijke mate ondersteunen.

Windladen

Windladen Windladen Windladen Windladen Windladen Windladen Windladen Windladen Windladen Windladen Windladen Windladen Windladen

Alle onderdelen van een windlade (zelfs bij een gesponselde lade) kunnen op een CNC-machine worden vervaardigd, waarbij men onmiddellijk kan voorzien: de pulpeetgaten, ventielopeningen, positie van ventielstiften, pijpgaten in fundamentbord (sponsels), slepen en stokken, stokschroefgaten in de scheien, dammen en stokken met of zonder schuine kant, centreergaten in pijproosters, uitsparingen voor de scheien in het raamwerk, …

Hierdoor wordt de assemblage van de windlade vereenvoudigd en stemmen de diverse onderdelen optimaal met elkaar overeen.

top

Balgen

Soufflets Soufflets

Bij de balgdelen worden de delen onder de juiste hoek toegesneden en afgeschuind.

top

Mechaniek

Mechaniek Mechaniek Mechaniek Mechaniek Mechaniek Mechaniek Mechaniek Mechaniek

CNC-techniek rendeert uitstekend bij het vervaardigen van mechaniekonderdelen. Klavierdeling en windladedeling gaan naadloos in elkaar over via het wellenbord.

Tijdrovende, repetitieve arbeid bij het vervaardigen van bv. een mechaniekbalk wordt door de machine uitgevoerd, terwijl de operator een volgend werkstuk voor realisatie voorbereidt.

top

Houtsnijwerk

Houtsnijwerk Houtsnijwerk Houtsnijwerk Houtsnijwerk Houtsnijwerk

Zelfs een uniek en complex werkstuk zoals een houtsnijwerk laat zich op voordelige wijze realiseren op een CNC-machine.

top

Herstelling

Herstelling Herstelling

Naast het jaarlijkse orgelonderhoud verzekerden we ook de herstelling van diverse kerkorgels.

top

Restauratie

Restauratie Restauratie Restauratie Restauratie Restauratie

Al diverse malen ondersteunden we derestauratie van historische instrumenten.

top

Onderaanneming

Nieuwbouw Nieuwbouw

Een groot deel van onze activiteit bestaat uit het realiseren in onderaannemerschap van orgelonderdelen voor nieuwe instrumenten.
Hierbij maken we de laatste jaren dankbaar gebruik van CNC-technologie, met respect voor het ambachtelijke aspect van orgelbouw.

top

Harmonium

Harmonium Harmonium Harmonium

Het onderhoud en herstellen van harmoniums maakt uiteraard deel uit van het orgelbouwambacht.

top

© armedia.pro